Sectia de Pneumoftiziologie Pediatrica a Institutului MARIUS NASTA

Sectia de Pneumoftiziologie Pediatrica a Institutului MARIUS NASTA

Titlu proiect: ‘Sanatatea iti da aripi”

Buget proiect: 150.000 lei

Data incepere proiect: noiembrie 2019

Status proiect: in curs de desfasurare

Romania este pe primul loc in Europa la incidenta cazurilor de tuberculoza, 60 de romani din 100.000 avand tuberculoza activa, cu aproximativ 300 de cazuri noi pe an de tuberculoza multidrog rezistenta.

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” are in jur de 36000 de internati anuale si peste 45000 de consulturi in dispensarele de tuberculoza.
Duratele lungi de spitalizare, de la 1 luna pentru pacientul cu tuberculoza sensibila la tratament, pana la 6 luni – 1 an pentru pacientul cu tuberculoza rezistenta la tratament, obliga la asigurarea unor conditii decente ambientale.

Sediul Lacul Bucura, sectia de pediatrie a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, ofera servicii medicale copiilor cu tuberculoza, servicii de ingrijire a pacientului cu boala acuta pulmonara, astm, pneumonii.
Starea actuala a pavilionului necesita imbunătatiri rapide ale conditiilor hoteliere si ale aparaturii necesare diagnosticului si tratamentului bolilor pulmonare cronice.
Impreuna putem ajuta copiii sa fie internati si tratati in conditii mai bune în compartimentul de pneumologie, unde sunt necesare o serie de obiecte de mobilier si echipamente medicale, pe care le putem
achizitiona etapizat.

 1. Spirometru Spirolab 7
 2. Lampa bactericida
 3. Seringa de calibrare 3 L
 4. 30 de saltele
 5. Aere Conditonate
 6. Laptop + imprimanta
 7. Developeza automata pentru filme radiologice in valoare de 22.610
 8. Renovare Bucătărie și Sala de Mese in valoare de 73500 lei
 9. Dispensere pentru dezinfectanți.
 10. Dispensere hârtie
 11. Pulxiometre digitale
 12. Termometre ecologice
 13. Televizor
 14. Frigider
 15. Masina de spălat
 16. Laptop